Aprovizionarea si montarea armaturii.

ADMIN | 2012-06-18 Armatura clasica(plasa sudata), in plan orizontal, are rolul de a rigidiza o placa debeton, micsorand dilatarea/contractia betonului in plan orizontal,dilatari datorate diferentelor de temperatura ce apar pe suprafata incursul unei zile.

Existenta armaturii in placile de betonpentru pavaje, aduce un singur avantaj: marirea distantei la care vorfi prevazute rosturile de dilatare. Acelasi efect se poate obtine prinproiectarea de la inceput a unei placi de beton mai groase, faraarmatura.

In general, "constructorii" sfatuiesc clientii saaleaga, pentru pavaje, solutia unor placi de beton armate, care va"rezolva" eventualele probleme de pregatire ale suprafetelor suport(denivelari accentuate, lipsa strat de balast, tasare insuficienta,etc.) si va "aduce" un plus de rezistenta pavajului.

Nerespectareapregatirii corespunzatoare a suprafetelor suport si nerespectareaclasei de rezistenta a betonului folosit pentru pavaje (C20/25) nu vorputea fi niciodata compensate de prezenta unei armaturi. In timp,betonul se va deteriora.

SUITABLE IN THESE SECTORS OF INDUSTRY


Manipularea, intinderea si nivelarea betonului.

ADMIN | June 28, 2012

Betonul turnat se intinde printragere cu dreptare pe cofraje pentru a crea o suprafata plana, farade

Citeste tot articolul

Pregatirea stratului suport al pavajului

ADMIN | June 27, 2012

1.Stabilirea si trasarea cotelor finale, stabilirea pantelor de scurgere ale pavajului si, implicit,

Citeste tot articolul